Welkom


Welkom op de pagina van Stichting Stinspark, van Voorst tot Verder.

Op deze pagina vindt u meer informatie over de ontwikkelingen met betrekking het Stinspark in Westenholte, Zwolle. Via de knoppen bovenaan de pagina kunt u meer lezen over de geschiedenis van het park en de voortgang van het project 'herontwikkeling Stinspark'.

Begin 2019 is Stichting Stinspark, van Voorst tot Verder opgericht met als doel: het verbeelden van het kasteel van ridder Zweder van Voorst uit 1362 door het park opnieuw in te richten. Daarbij versterken van de functie van het park: ontmoetings- en recreatieplaats van jong tot en met oud in de wijk, met mogelijkheid om via de praktijk te leren over historie, natuur, milieu en gezondheid en bij te dragen aan duurzaamheid (via waterberging, vastleggen van CO2). 

Het Stinspark moet een plek worden waar de historie weer zichtbaar is, de buurt elkaar kan ontmoeten en waar alle mogelijke vormen van cultuur(evenementen) kunnen plaatsvinden. Hierbij kunt u denken aan het jaarlijks terugkerende evenement jeugdland en huttendorp, maar ook aan een middeleeuws festival en muziek- en toneeluitvoeringen. 

foto: Freddy Schinkel