Wat is StinsKracht?


StinsKracht in het kort:

Het Burenhulp-initiatief van wijkvereniging WVF, van, voor én door Westenholte met als doel (nog) meer verbondenheid in onze wijk, waardoor niemand tussen wal en schip hoeft te vallen!

StinsKracht is opgezet door vrijwilligers en werkt met een team van buurtverbinders, waarbij ook (zorg)professionals zijn aangehaakt. Vrijwilligers van StinsKracht werken samen met professionals van Sociaal Wijkteam Zwolle West om vraag en aanbod van burenhulp en professionele hulp zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Ook Travers Welzijn- en Icare Thuiszorg-professionals werken met StinsKracht- vrijwilligers samen aan informele zorg en burenhulp door mensen op verschillende vlakken te verbinden. Op het hulpvlak hebben al diverse geslaagde matches plaatsgevonden.

Naast deze unieke samenwerking tussen vrijwilligers en professionals is er nog iets bijzonder aan StinsKracht, namelijk de mogelijkheid om zowel online als op de meer traditionele manier te verbinden. StinsKracht heeft op 15 januari 2016 de website www.stinskracht.nl gelanceerd. Hierop hebben de buurtverbinders een online buurtplatform ingericht, op basis van het succesvolle concept van MijnBuurtje.nl uit Nijmegen. Een online dorpsplein van, voor én door Westenholte. Hierop kun je heel gemakkelijk zien wat er allemaal is in onze wijk en zelf een bericht plaatsen voor het vragen en aanbieden van hulp, gezelschap, gebruiksvoorwerpen, of het informeren over activiteiten.

StinsKracht Burenhulp - ervaringsverhaal

Wat StinsKracht kan betekenen willen we graag illustreren met dit ervaringsverhaal van Paula:

Ik ben in de 70, alleen en onlangs verhuisd van de Gentiaanweg naar de Voorsterweg. Op een gegeven moment zat ik echt met mijn handen in mijn haar. Wist niet meer hoe ik die verhuizing geregeld moest krijgen. Heb Stinskracht ingeschakeld, die op korte termijn vrijwillige burenhulp heeft geregeld. Wat waren dat fantastische mensen. Samen hebben ze wat nog moest worden verhuisd, onder meer 2 zware kasten, overgebracht. Werkelijk fantastisch, ik was helemaal opgelucht. Nogmaals bedankt mensen!

Buurtverbinders

Een onmisbare schakel voor het succes van ons buurtplatform zijn de buurtverbinders. Buurtverbinders zorgen ervoor dat zowel online als ‘op straat’ mensen in onze wijk zich meer met elkaar verbinden, (nog) beter de aanwezige bronnen in Westenholte gebruiken en de weg in de wijk weten te vinden. Een team van 10 betrokken Westenholtenaren en in Westenholte actieve (zorg)professionals heeft in november 2015 3 dagen training gevolgd in het kader van de Buurtverbindersopleiding van MijnBuurtje.nl.

De StinsKrachtbuurtverbinders: vlnr: Patty Wiersma, Jacqueline Zunnebeld, Paula Verhagen, Helen Hoekstra, Esmiralda SteenMensink, Martijn Ganzevles en Roos Vermeulen.

Gehurkt: Imme Monshouwer (trainer MijnBuurtje.nl).

Op deze foto ontbreken nog Ineke Heldoorn (SociaalWijkTeam), Natasja Kroneman (Icare) en Ingrid Schakelaar (Travers)