Test je ook mee?
Wij werken aan een nieuwe lay-out.
Vanaf 2 april is deze beschikbaar. Wil je de nieuwe lay-out alvast gebruiken?
Test nu mee en laat ons weten wat je er van vindt!
Ik doe mee! Liever niet
Menu

Uitgelicht:

Westenholte mooier, Zwolle een historische plaats rijker

Martijn Ganzevles (Wijkvereniging WVF)
10 april 2018 , 748x gelezen


Bewoners van de wijk Westenholte hebben in nauw overleg met de gemeente een plan ontwikkeld om het Stinspark in Westenholte tot een historische en recreatieve plaats te maken. Een park waar de historie van het kasteel Voorst weer naar voren komt en recreatie een werkwoord wordt door middel van een dierenweide, bewonerstuinen en een natuurspeelplaats. De aanpak van dit project is een schoolvoorbeeld van burger-participatie. Bewoners en gebruikers van de aangrenzende scholen namen het initiatief  en zetten in samenwerking met de gemeente alles in om dit project te doen slagen.

Op 11 april is er een algemene ledenvergadering van de wijkvereniging en wordt aan leden en belangstellenden een eerste schets  / vlekkenplan voorgelegd. Vervolgens wordt door de stadsarcheoloog Michael Klomp en Jos Stöver van de Rijksdienst voor cultureel erfgoed inzicht gegeven in de rijke historie van de heren van Voorst en de mogelijkheden om de geschiedenis van 800 jaar geleden weer zichtbaar en voelbaar te maken. 

Belangstellenden voor de geschiedenis en de ontwikkeling van het Stinspark worden van harte uitgenodigd en zijn welkom om 20.30 uur in het wijkcentrum het Anker aan de Voorsterweg in Westenholte. 

Reacties

Bekijk al het nieuws uit je buurt »