Test je ook mee?
Wij werken aan een nieuwe lay-out.
Vanaf 2 april is deze beschikbaar. Wil je de nieuwe lay-out alvast gebruiken?
Test nu mee en laat ons weten wat je er van vindt!
Ik doe mee! Liever niet
Menu

Uitgelicht:

Het bladruimen gaat binnenkort weer beginnen!

Karla Hoeflaak (Wijkservicepunt stadsdeel West)
29 oktober 2018 , 340x gelezen

Vallende bladeren zorgen voor verwondering en overlast 

Planning en info m.b.t. bladruimen

Voor de één een pracht, voor de ander overlast: bladafval. De herfst is nu echt begonnen en dat betekent dat de bomen hun blad weer verliezen. De gemeente is verantwoordelijk voor het verwijderen van het bladafval op de openbare weg. Dit wordt gedaan door ROVA met bladblazers en veegwagens. Daarvoor is een planning gemaakt (zie bijlage).

Naast het bladruimen op de straat wordt op plaatsen waar veel grote bomen staan het blad ook van de gazons gehaald. Het blad wordt later tot compost verwerkt voor de Zwolse parken en plantsoenen.

Voorkom bladhopen

In een aantal straten waar veel bomen staan, wordt het blad van de gazons gehaald door een speciale machine die het blad opzuigt. Omdat bladhopen de werking van de machine bemoeilijken, is het belangrijk dat de bladeren verspreid in de bermen liggen. U helpt de gemeente bij het verwijderen van het bladafval in uw omgeving door deze te verspreiden en niet op een hoop veegt.

Planning

In de tabel is te zien wanneer de bladeren in de straten en van de gazons worden opgeruimd. Door weersomstandigheden kan de planning iets naar voren of naar achter verschuiven.

Bijlage: - gemeente-zwolle---planning-bladruimen-najaar-2018.pdfReacties

Bekijk al het nieuws uit je buurt »