Test je ook mee?
Wij werken aan een nieuwe lay-out.
Vanaf 2 april is deze beschikbaar. Wil je de nieuwe lay-out alvast gebruiken?
Test nu mee en laat ons weten wat je er van vindt!
Ik doe mee! Liever niet
Menu

Buurtverhalen

Hieronder staan alle verhalen of blogs die je buurtgenoten op de site plaatsten. Ze zijn blij met jouw reactie!

2018 2017 2016 2015
Pagina's (1): 1
Titel Omschrijving
"Ik zoek iemand die goed breien kan en het leuk vindt om voor mijn bejaarde vader zijn lievelingstrui na te breien; hij is erg aan gehecht, maar zijn exemplaar raakt echt versleten en helaas verkopen ze dit soort niet meer in de winkel. Een vergoeding is bespreekbaar" Met deze vraag kwam afgelopen vrijdag een dame aan ons StinsKracht-loket. Terwijl ik in gedachten al langs de lijst met vrijwilligers ging op zoek naar brei-talenten, realiseerde ik me dat dit eigenlijk een heel mooie vraag was om op het prikbord van StinsKracht.nl te plaatsen. Op ons nieuwe 'online dorpsplein' voor én door Westenholte kun je namelijk niet alleen vinden wat er allemaal gebeurt in onze wijk, maar kun je ook prikbordadvertenties (Gezocht/Aangeboden) plaatsen; eigenlijk net als bij de Jumbo, maar dan online. Het enige dat je daarvoor nodig hebt, is een profiel op de site. We zijn er even samen voor gaan zitten en binnen enkele minuten had mevrouw een profiel en kon ze haar prikbordadvertentie plaatsen. (Omdat dit een vraag is waarvoor een vergoeding bespreekbaar is, hebben we er gezamenlijk voor gekozen om deze niet als burenhulpvraag op de site te plaatsen) Omdat we nog maar net zijn begonnen en ons online buurtplatform StinsKracht nog in opbouw is (15 januari as. gaan we het officieel lanceren!) heb ik de geplaatste advertentie meteen ook via onze facebook-pagina gedeeld. Inmiddels hebben ruim 2200 mensen de advertentie al gezien en worden er in reacties al mensen (met brei-talent vermoed ik :-)) getagd. Mooi om te zien hoe dat online verbinden werkt! Ik ben benieuwd of / hoe snel we met behulp van StinsKracht(.nl) een nieuwe trui voor elkaar kunnen breien ;-) #VoorElkaarénMetElkaar Martijn Ganzevles StinsKracht Buurverbinder P.S.: Mocht je trouwens nog willen reageren op de advertentie, dat kan via het in de advertentie genoemde telefoonnummer, maar eventueel ook via een mailtje naar contact@stinskracht.nl of onze facebook-pagina (facebook.com/StinsKracht)
Op een online dorpsplein dat StinsKracht.nl heet, mag het verhaal van Ridder Zweder van Voorst natuurlijk niet ontbreken! Deze versie komt uit: “Schoolplaten voor de Vaderlandsche Geschiedenis”, door J.W. de Jongh en H. Wagenvoort, uitgegeven bij J.B. Wolters in Groningen, en is uitgeschreven in 1979 voor de bewoners van WVF. Het is dus het verhaal, dat bij deze schoolplaat hoort, en tussen 1920 en 1960 op de basisschool werd verteld als deze plaat voor het bord werd gehangen. Het is “oud-hollands”, er komen dus woorden in voor die we nu niet meer zouden gebruiken. Klik hier (pdf, 5 pagina's) om de avonturen van Ridder Zweder te lezen en te ervaren wat er in 1362 gebeurd is in het Stinspark!
Ik ben alleen en verhuisd van de Gentiaanweg naar de Voorsterweg. Op een gegeven moment zat ik met mijn handen in mijn haar. Wist niet meer hoe ik er door heen moest komen. Heb Stinskracht ingeschakeld, die op korte termijn de familie Adams heeft geregeld. Wat zijn dat fantastische mensen. Samen hebben ze wat nog wat moest worden verhuisd, onder meer 2 zware kasten overgebracht. Werkelijk fantastisch, ik was helemaal opgelucht. Nogmaals bedankt mensen.
Pagina's (1): 1