Test je ook mee?
Wij werken aan een nieuwe lay-out.
Vanaf 2 april is deze beschikbaar. Wil je de nieuwe lay-out alvast gebruiken?
Test nu mee en laat ons weten wat je er van vindt!
Ik doe mee! Liever niet
Menu

Buurtverbetering:

Reuzenberenklauw bestrijding

Martijn Ganzevles
12 juli 2016
0 waarderingen

Via de Stinsredactie ontvingen wij onderstaand bericht van Jelle Zijlstra, lid van een groep vrijwilligers die in Zwolle werken aan de bestrijding van de Reuzenberenklauw:

In de gemeente Zwolle is een groep vrijwilligers begonnen met het bestrijden van de Reuzenberenklauw. De eerste locaties zijn 3 jaar geleden aangepakt en we zijn nu op meer dan 60 plaatsen in Zwolle actief. We proberen binnen 5 jaar Zwolle voor een groot deel te verlossen van deze mooie maar gevaarlijke plant.
Op bijgaande kaart kunt u zien waar we bezig zijn.


Ook in Westenholte e.o. komen ongetwijfeld nog locaties voor die wij nog niet kennen.
Wij werken nauw samen met de Gemeente Zwolle, Rova, Rijkswaterstaat, Landschap Overijssel, Waterschap en Staatsbosbeheer.Het zou mooi zijn wanneer we ook iemand uit de omgeving van Westenholte zouden hebben die ons daar kan helpen met het vinden en bestrijden van deze plant. We kennen nu een locatie in Frankhuis en aan de Veecaterweg, maar er zijn vast meer plaatsen waar deze plant groeit.

Zijn er mensen in Westenholte die Jelle en zijn groep vrijwilligers willen helpen in (de omgeving van) onze wijk? Of kent u locaties in onze wijk e.o. waar Reuzenberenklauw voorkomt? Neem contact op met Jelle Zijlstra: tel: 038-454562 jellezijlstra@telfort.nl

Lees voor meer info hier de nieuwsbrief van de vrijwilligersgroep en hier een artikel uit De Stentor over dit onderwerp.

Reacties

Bekijk alle buurtverbeteringen in je buurt »