Stinskracht.nl

Inloggen of inschrijven

Ontwikkelingen StinsparkOnlangs mocht de stuurgroep “ontwikkeling Stinspark” de eerste schetsen van Strootman landschapsarchitecten en kunstenaar Paul de Kort voor het Stinspark bekijken. Ik kan u vertellen, alle aanwezige leden waren hierover meer dan enthousiast. Met dit ontwerp wordt recht gedaan aan de historie van het park en verandert het grasveld naar een park dat kleur geeft aan onze wijk. Zoals gezegd, een park waarmee Westenholte mooier wordt en Zwolle en Overijssel rijker. Het gaat bij deze schets om een globaal ontwerp waarbij nog gezocht moet worden naar de verschillende functies die we er graag in terug willen zien. 

Komende tijd laten gemeentelijke, rijks- en provinciale diensten hun licht op deze allereerste schets schijnen, evenals de scholen en BSO’s (BuitenSchoolse Opvang) die direct aan het park liggen. Er zal dan nog eens naar de verschillende wensen gekeken die we als wijkbewoners hebben. Daarbij wordt gekeken naar plaats, omvang, samenhang met andere functies en natuurlijk ook naar de haalbaarheid in financieel opzicht en benodigde vrijwilligers. Vervolgens worden deze wensen teruggekoppeld naar de landschapsarchitecten van Strootman en kunstenaar Paul de Kort. Vervolgens zullen zij het ontwerp daarmee verder invullen. 

De daaropvolgende stap is dat wij het schetsontwerp graag willen laten zien aan alle bewoners van Westenholte, zodat op dit schetsontwerp nog aanvullende op- en aanmerkingen geplaatst kunnen worden. De presentatie van het schetsontwerp proberen wij te doen tijdens het Westenholtefestival. Dat wordt kort dag. Er zal dan ook nog hard gewerkt moeten worden om alle participanten te benaderen. Maar zoals men zegt “We gaan er voor”. Te zijner tijd zal de tijd en locatie via de gebruikelijke kanalen gecommuniceerd worden. 

En het speelkasteel dan? 

Op dit moment zijn we nog financiële mogelijkheden aan het verkennen om het bestaande kasteel te herstellen zodat het nog twee á drie jaar een veilige speelplaats is voor de kinderen. Wanneer dat niet lukt zal het om veiligheidsreden helaas moeten worden afgebroken. In het nieuwe ontwerp komt er een nieuwe en nog mooier speelkasteel op de plaats waar het kasteel 600 jaar geleden stond. Een rond kasteel op een verhoogde plaats, verscholen achter bomen en struikgewas en omringd door een verdiepte schapenweide. Het wordt dus niet alleen een beetje mooier, maar zoals iemand zei: "Apen gaaf". Wij rekenen dan ook op uw komst bij de presentatie. 

Stuurgroep ontwikkeling Stinspark. 

(de foto's zijn een impressie, het is nog niet zeker dat het er zo uit gaat zien)

Deel dit bericht!

Reacties

Robert Hollewand
13 juli 2019

Ik zie een prachtig plaatje van boven. Kan er ook een impressie gegeven worden op ooghoogte? Doet de architect ook iets met zichtlijnen? In hoeverre wordt er rekening gehouden met jeugland, huttendorp, jeugdsurvival en Westenholtefestival? Deze verbindende acticiteiten lijken geen plaats te hebben binnen dit ontwerp. Is er ook nagedacht over sociale veiligheid?
Groet,
Robert

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.