Stinskracht.nl

Inloggen of inschrijven

Nieuwe (wijk)wethouder stelt zich voorEen nieuwe (wijk)wethouder: Monique Schuttenbeld

Na de verkiezingen is er een nieuw college van burgemeester en wethouders gevormd. Met oude bekenden en nieuwe gezichten. Een van de nieuwkomers is Monique Schuttenbeld, wethouder voor GroenLinks en wijkwethouder voor Stadshagen, Westenholte en Spoolde. Ze stelt zich voor.

Waar hou je je mee bezig als wethouder?

Belangrijke onderwerpen waar ik aan werk zijn duurzame energie, cultuur (creatieve economie), monumenten, evenementen, toerisme en recreatie en niet te vergeten de ontwikkeling van Stadshagen.

De energietransitie is voor mij persoonlijk én voor de stad de grootste uitdaging: we willen in Zwolle in 2050 energieneutraal zijn. Dat betekent dat we alleen nog schone energie uit zon, wind, water of aardwarmte gebruiken om onze huizen, scholen en bedrijven te verwarmen en dat we elektrisch rijden en/of schone brandstof tanken in onze auto’s.

Dat gaat niet vanzelf, veel mensen zien wel de noodzaak, maar ik merk ook dat er nog veel vragen zijn. Daar wil ik graag mee aan de slag. Eén ding is zeker: we zullen allemaal in beweging moeten komen. We kunnen niet meer wachten. Mooi is het om mensen te enthousiasmeren, mogelijkheden te bekijken en te werken aan oplossingen. Heb je vragen over wat je zelf thuis kunt doen? Maak een afspraak bij het energieloket Verbeter en bespaar! Daar zitten deskundige mensen die je kunnen adviseren.

Hoe is het om nu wethouder te zijn in de stad waar je al zo lang woont?

Het is ontzettend leuk om nu zelf mee aan het stuur te zitten en samen met mijn collega wethouders en de burgemeester richting te geven aan de ontwikkeling van Zwolle. Daarbij worden we goed ondersteund door heel veel betrokken en deskundige medewerkers.