Kunstzinnige activiteit voor de hele wijk

Atelier Wonderdelen

61 weergaven
Details
Vrijdag 18 september 2020 tussen 14:00 en 16:30
Afgelopen
Petuniaplein
Zwolle, Nederland

Een kunstproject in Westenholte? Ja zeker! Maar dan geen project dat bedacht wordt vanuit een kantoor ergens in de stad, maar juist één die vanuit jullie, bewoners van Westenholte, bedacht en uitgevoerd wordt. Zo maken we samen een kunstwerk VAN en VOOR de wijk. Hoe komt dat er uit te zien? Waar wordt het van gemaakt? Waar moet het geplaatst worden? Allemaal vragen waar we jullie inbreng bij nodig hebben.

Dit jaar houden we een aantal kunstzinnige bijeenkomsten, waarbij we met u creatief aan de slag gaan en praten over het kunstzinnige werk waar we in 2021 met zijn allen een aandeel in hebben. 

Wanneer en voor wie?
 De eerste activiteit zullen we houden op vrijdag 18 september, van 14 tot 16:30 uur. We zijn te vinden op het Petuniaplein, op het pleintje tussen De Verwennerij en Gerbera. De activiteit is voor iedereen, van 0 tot 100, en kent een open inloop. Heeft u een kwartiertje? Kom langs! Heeft u twee uur? Kom langs! Koffie, thee en limonade staat klaar. Natuurlijk houden we ons aan de regels van de RIVM als het gaat om het Covid_19 virus. Maar ook op 1,5 meter afstand kunnen we ontdekken, kunnen verhalen naar boven komen en kan er iets bijzonders ontstaan.

Ontdekking en verwondering staat deze eerste keer centraal. We gaan oude apparaten en mechanieken uit elkaar halen om zo bijzondere vormen te ontdekken, onderdelen te vinden die we nog nooit hebben gezien, mooie verhalen over vroeger en nu naar boven te halen. Van de onderdelen maken we kleine of misschien grote kunstwerkjes die we ter plekke tentoon stellen. Uit de activiteit en de verhalen besluiten we wat er de volgende keer gebeurd en bouwen we langzaam op naar 2021.

Kom langs en verwonder u!

Martijn Bakker, Atelier Wonderdelen & Esther Rooseboom , Travers Welzijn.

Over de organisator
Atelier Wonderdelen
Wonderdelen: kleine (of grote) wondertjes maken van bijzondere onderdelen. Apparaten, of het nu een CD speler, mobiele telefoon of mechan...... Lees meer