IJsseljeugdfestival

  • 497 weergaven

Details

Zaterdag 8 juni 2019 van 12:00 tot 18:00 uur
Afgelopen
Voorsterweg 36, Zwolle

Na 21 jaar het IJsselfestival te hebben georganiseerd wordt het tijd om het geheel in een nieuw jasje te steken en het festival te gaan richten op de jeugd. Zij hebben immers de toekomst en het IJsseljeugdfestival biedt hen een platform waar zij zich op een plezierige manier muzikaal kunnen meten met andere jeugd- en opleidingsorkesten. Vanaf 2019 gaat het IJsselfestival door als jeugdfestival en wordt er geen podium meer geboden aan volwassen/senioren orkesten.

Hét festival voor jeugdorkesten
 Zaterdag 8 juni 2019 wordt het eerste IJsseljeugdfestival georganiseerd in
 ontmoetingscentrum “Het Anker” in Westenholte. Dit festival is bedoeld voor opleidings-, jeugd-, C- en B-orkesten. Het werken met een thema blijft een vast onderdeel van het programma. Dit jaar is er gekozen voor het thema: “Dieren”. Het thema is verplicht; orkesten worden hierop beoordeeld. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de totale presentatie. Een nieuw element is het verplicht uitvoeren van een solostuk. Dit stuk moet worden gespeeld door een lid vanuit het eigen orkest. Het gehele programma mag voor alle orkesten maximaal 25 minuten omvatten.

Componist en jurylid
 Elk orkest wordt beoordeeld op een eigen samengesteld programma van maximaal 25 minuten, incl. presentatie, waarbij minimaal één muzieknummer een solistisch deel moet bevatten. De jurering dit jaar ligt in handen van componist Ivo Kouwenhoven.

Dagprijs en originaliteitsprijs
 Naast het beoordelen van het muzikale programma door Ivo Kouwenhoven, zal er ook een beoordeling worden gegeven voor de uitvoering van het thema. Er wordt een dagprijs ter beschikking gesteld voor ‘het beste’ orkest, te beoordelen door de vakjury. Deze dagprijs bestaat – naast een prijs die het orkest mag houden – uit een muzikaal vormgegeven ‘wisselbeker’ waarin de naam van het winnende orkest wordt gegraveerd. De winnende orkesten van 2019 worden uitgedaagd de wisselbeker het jaar daarop te komen verdedigen. Het orkest dat de mooiste, indrukwekkendste en meest creatieve interpretatie van het thema heeft laten zien ontvangt  de ‘originaliteitsprijs’ . Een apart samengestelde jury neemt de beoordeling hiervan op zich.

Over de organisator

Excelsior Westenholte
Excelsior heeft nog niets over zichzelf geschreven.